Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Harbde Osmanlı Zabiti Çanakkale’de Şehidler Bayramı

25.12.2022
199
A+
A-
Harbde Osmanlı Zabiti Çanakkale’de Şehidler Bayramı

Kitap Adı;  Harbde Osmanlı Zabiti Çanakkale’de Şehidler Bayramı

Kitabın Yazarı;  Kırçovalı Abdullah Sıdkı

Basım Yeri;  Matbaa-i Orhaniye

Basım Yılı; 1333[1917]

Sayfa Sayısı; 47

Cilt Tipi; Kâğıt Kapak

Kâğıt Cinsi; Kitap Kâğıdı

Dil; OsmanlıTürkçesi

Çanakkale Savaşları, harp tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Birçok yeniliğin ilk kez kullanıldığı bu savaşlarda yaşananları tutulan hatıratlar ve hacimli eserlerde görmekteyiz. Abdullah Sıdkı’nın yazmış olduğu bu eser de Osmanlıca metinler dahilinde Çanakkale hakkında yazılmış ender eserler arasındadır.

            Savaş öncesinde doğmuş ve Osmanlı Devleti’nin savaşa girme sürecini yakından izlemiş olan yazarın görüşlerini de içinde barından eser bir milletin nasıl karanlığa sürüklendiğini anlatmaktadır. Devlete karşı başlayan iç ve dış saldırıların süreç içinde değerlendirildiği önemli eserler arasındadır. Vatanını gerçekten seven bir askerin namusunu korumak için savaşta üstlendiği görevleri yerine getirme gayesiyle başlayan serüven eseri akıcı hale getirmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.