Dolar 32,3158
Euro 35,0357
Altın 2.453,73
BİST 10.181,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Az Bulutlu

Harp Madalyası-The Turkish War Medal

26.12.2022
199
A+
A-
Harp Madalyası-The Turkish War Medal

Kitap Adı: Harp Madalyası (The Turkish War Medal)

Kitabın Yazarı: M. Demir Erman

Basım Yeri: İstanbul

Basım Yılı: 2012

Sayfa Sayısı: 172

Cilt Tipi: Karton Kapak

Dil: Türkçe-İngilizce

Osmanlı İmparatorluğu’nun Birinci Dünya Savaşı başında 1 Mart 1915 de ihdas ettiği ve harpte kahramanlık ve yararlık gösterenlere verilecek olan ve aynı zamanda İmparatorluğun son Madalyası olan Harp Madalyası hakkında yapılmış çok kapsamlı bir çalışmadır. 2012 de yazar tarafından arkalı önlü Türkçe ve İngilizce olarak bastırılan karton kapaklı, üstünde kabartma Harp Madalyası bulunan kitap 172 sahifedir, 61 sahifesi Türkçe, 65 sahifesi İngilizce olup 46 sahifelik ek bölümünde Harp Madalyası örnekleri ile zarfları, kopçalarının renkli fotoğrafları ve çeşitli bilgiler yer almaktadır.

Kitap Osmanlı İmparatorluğu’nun çok kısa tarihini, madalyaların nasıl verilmeye başlandığını ve bunlara Avrupa etkisini kısaca vererek Harp Madalyası’nın ortaya çıkışını anlatmaktadır. Madalyanın ihdas edilmesine dair mevzuat yanında, Madalyanın düşünülen ve fakat üretimi yapılmayan ilk tipinin örneği, Osmanlı yapımı ile Alman ve Avusturya yapımı Harp Madalyaları tanıtılmakta, Alman Demir Haç Nişanı ile benzerlikleri gösterilmekte, Madalyaya ait kopça ve zarflar ile vesikası (berat) orijinal halinde ve günün Türkçesi ile okuyucuya sunulmaktadır.

Dünyada Gallipoli Star ve Eiserner Halbmond olarak da bilinen Harp Madalyası hakkındaki bu kitap; Dr. K.G. Klietmann’ın yazdığı kısa makale dışında Harp Madalyası hakkında yazılmış ve doğru bilinen yanlışları da anlatan en kapsamlı ilk araştırma olup bilhassa yabancı koleksiyonerler ve araştırmacılar ile konunun meraklılarına yol gösteren önemli bir eser olarak ortaya çıkmıştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.